fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Επηρεάζει η έλλειψη βιταμίνης D την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D πονάνε περισσότερο στη διάρκεια του τοκετού!

Φαίνεται πως ο πιο απλός και φυσικός τρόπος να εξασφαλίσει μια γυναίκα όσο πιο ανώδυνο τοκετό γίνεται είναι να κάνει τακτικά μια βόλτα στο φως του ήλιου, αφού σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Αναισθησιολόγων, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με εντονότερη αίσθηση πόνου στον τοκετό.
Στην έρευνα συμμετείχαν 93 γυναίκες που γέννησαν όλες φυσιολογικά και με επισκληρίδιο αναισθησία. Όσες είχε διαγνωστεί ότι διέθεταν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης, χρειάστηκε να λάβουν μεγαλύτερη δόση αναισθητικού στη φάση των ωθήσεων.

«Φαίνεται πως η πρόσληψη και αντιμετώπιση των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του πόνου όταν έρθει η ώρα του τοκετού», σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας Andrew Geeler M.D., αναισθησιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες.

Για να εξασφαλίσεις την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεσαι, φρόντισε να τρως τροφές που την περιέχουν, όπως γαλακτοκομικά, αβγά και λιπαρά ψάρια. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει κανείς όλη τη βιταμίνη D που χρειάζεται μόνο από τη διατροφή. Το μεγαλύτερο μέρος (90%) συντίθεται στον οργανισμό με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο. Δεκαπέντε λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετά. Απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες, όταν η ηλιοφάνεια είναι πολύ έντονη.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL