fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ενυδατική κρέμα σώματος με τριαντάφυλλο και αβοκάντο

Οι περισσότερες χρησιμοποιούμε κάποια ενυδατική κρέμα. Τι θα λέγατε όμως να φτιάχνατε τη δική σας κρέμα επιλέγοντας έλαια και εκχυλίσματα  φυτών ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας ; Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει πριν τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος να δοκιμάζετε μια μικρή ποσότητα  σε μια μικρή περιοχή του σώματος σας έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση.

Τα ενυδατικά βούτυρα από κακάο και καριτέ συνδυάζονται με τις βιταμίνες του αβοκάντο. Μια πλούσια θεραπεία για το δέρμα που το κάνει ευλύγιστο, αφαιρεί τις κηλίδες και δίνει την αίσθηση βελούδινης απαλότητας. Το όμορφο άρωμα του τριαντάφυλλου προσδίδει μια νότα πολυτέλειας που θα αφυπνίσει τις αισθήσεις σας.
Θα χρειαστείτε:
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο κακάο και βούτυρο καριτέ
– 1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο αβοκάντο
– 2 κουταλιές της σούπας αφέψημα από ροδοπέταλα
– 2 κουταλιές της σούπας γαλακτοποιημένο κερί
– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
– 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Παρασκευή:
Λιώνετε το βούτυρο κακάο και το βούτυρο καριτέ με το έλαιο αβοκάντο σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνετε ελαφρώς το αφέψημα από ροδοπέταλα και το γαλακτοποιημένο κερί σε μπεν μαρί. Προσθέτετε σιγά σιγά το αφέψημα στο μείγμα των ελαίων και ανακατεύετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Όταν το μείγμα κρυώσει προσθέτετε τα έλαια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι με αεροστεγές καπάκι και χρησιμοποιήστε το μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL