fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Δύο απίθανες συνταγές ομορφιάς με… αυγό!

Αν σου αρέσουν οι φυσικές συνταγές και θα ήθελες να εντάξεις το αυγό στη beauty routine σου, παρακάτω σου έχω δύο απίθανες συνταγές που κάνουν πολύ καλή δουλειά και θα σε βοηθήσουν αρκετά.

Μάσκα μαλλιών με αυγό και γιαούρτι:

Ανάμειξε 1 αυγό με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και άπλωσέ το στα μαλλιά σου. Άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά και ξέπλυνε με δροσερό νερό.

Τέλος τα μαύρα στίγματα με ασπράδι αυγού:

Χτύπησε 1 ασπράδι αυγού μέχρι να αφρατέψει και μετά άπλωσέ το στη μύτη και το πηγούνι σου. Τοποθέτησε μια λωρίδα χαρτομάντιλου πάνω από το ασπράδι και άφησέ το να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, ξεκόλλησε προσεκτικά το χαρτομάντιλο για να αφαιρέσεις τα μαύρα στίγματα.

Ιδιότητες

Αυγό: Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα και βιταμίνες που βοηθούν στη θρέψη και την ενδυνάμωση των μαλλιών και του δέρματος. Ο κρόκος είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε βιταμίνες A, D και E, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν για ένα υγιές δέρμα. Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Μέλι: Το μέλι βοηθά να κλειδώσει η υγρασία και να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο. Έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ακμής και άλλων δερματικών λοιμώξεων.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην απόφραξη των πόρων. Περιέχει επίσης προβιοτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του φυσικού μικροβιώματος του δέρματος και στην πρόληψη της ακμής.

Δες κι άλλα παρόμοια άρθα στο teta.gr:

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL