fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Γυναικεία προϊόντα που είχαν εφευρεθεί για… άνδρες

Υπάρχουν κάποια άκρως γυναικεία προϊόντα – αντικείμενα τα οποία κάποτε αναφέρονταν σε φανατικούς, αρρενωπούς άντρες ακόμη κι αν σας φαίνεται απίστευτο. Ποια είναι αυτά; Πάμε να δούμε λοιπόν.

Ψηλά τακούνια 

Κι όμως, κατά τη διάρκεια του Περσικού πολέμου, οι στρατιώτες φορούσαν συνήθως ψηλά, μυτερά τακούνια, ώστε να μπορούν να «γατζώνουν» με ευκολία τα παπούτσια τους στις σέλες των αλόγων.  Αν πάμε πιο παλιά, στην Αρχαία Ελλάδα οι ηθοποιοί (μόνο άνδρες) συνηθίζαν να χρησιμοποιούν πλατφόρμες, που ονομάζονταν «κόθορνοι», για να δείξουν το κύρος και την κοινωνική τάξη των χαρακτήρων (όσο πιο ψηλός, τόσο πιο ψηλά στην ιεραρχία).

Σερβιέτες

To 1890, Γαλλίδες νοσοκόμες περιποιούνταν τους πληγωμένους στρατιώτες με μια μαλακή, ευχάριστη στην αφή γάζα, που έμοιαζε αρκετά με τη γνωστή σε όλους μας σερβιέτα. Σερβιέτα για τον πόνο του άλλου δηλαδή!

Το χρώμα ροζ
Το χρώμα αυτό συνδέθηκε με το ανδρικό φύλο, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Προηγουμένως και ειδικότερα κατά τον 18ο αιώνα, το ροζ εθεωρείτο ένα χρώμα αρκετά κοντά στο ανδρικό φύλο, περισσότερο ως ένα παράγωγο του κόκκινου, ένα χρώμα που παρέπεμπε ακόμα και σε πολεμική σύγκρουση.

Σκουλαρίκια

Τα φορούσαν ακόμα και οι στρατιώτες της Περσικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί.

Kάτι σαν… στρίγκ

Τα πρώτα όντα της ανθρωπότητας που φόρεσαν κάτι σαν… στρίγκ ήταν άντρες. Φορούσαν ένα ύφασμα που προστάτευε και  έκρυβε (μόνο) τα γεννητικά τους όργανα.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL