fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Βόμβα φρεσκάδας: Αφρίζουσες ταμπλέτες καθαρισμού και αρωματισμού της λεκάνης τουαλέτας (DIY)

Κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι και όπως πάντα ένας χώρος που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι το μπάνιο σας. Η λεκάνη της τουαλέτας είναι απαραίτητο να είναι πάντα καθαρή, ΠΑΝΤΑ.
Σας συμβουλεύω λοιπόν να φτιάξετε μόνες σας μερικές αφρίζουσες ταμπλέτες καθαρισμού και αρωματισμού ειδικές για τη λεκάνη της τουαλέτας.
Θα χρειαστείτε :
– 1 & 1/3 της κούπας Μαγειρική σόδα. (Ένα ήπιο διαβρωτικό που εξουδετερώνει τα οξέα και τις άσχημες μυρωδιές).
– 1/2 κούπα Κιτρικό οξύ. (Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε ως «ξυνό»), βοηθάει στην απομάκρυνση των λεκέδων από το σκληρό και γεμάτο άλατα νερό. Όταν έρχεται σε επαφή με τη μαγειρική σόδα και τα αιθέρια έλαια παρακάτω προκαλεί έντονο αφρισμό.
– 90 Αιθέρια έλαια. (Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά οπότε διαλέξτε αυτό που σας αρέσει). Η ιδιότητά τους είναι διπλή αφού αρωματίζουν φυσικά και απολυμαίνουν αφού έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορείτε να διαλέξετε διαφορετικά και να μοιράσετε τη δόση σε 30/30/30 σταγόνες για παράδειγμα).
– 1 κουταλιά της σούπας νερό
Παρασκευή:
Ανακατεύετε σε ένα μπωλ τη μαγειρική σόδα και το ξυνό. Προσθέτετε σταδιακά το νερό και τα αιθέρια έλαια (το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει οπότε προσθέτετε σταδιακά το νερό και τα αιθέρια έλαια για να μην έχετε απότομο αφρισμό).
Ανακατεύετε παράλληλα ενώ προσθέτετε το νερό και τα έλαια.
Παίρνετε ποσότητα του μείγματος στο χέρι σας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία μορφή πάστας. Αν είναι ακόμα σε μορφή σκόνης, προσθέτετε σιγά σιγά επιπλέον νερό, τόσο ώστε να γίνει σαν πάστα.
Βάζετε την νωπή πάστα που δημιουργήσατε σε μία παγοθήκη σιλικόνης. Πιέζετε καλά ώστε να είναι συμπαγές το υλικό σε κάθε κουτάκι της παγοθήκης. Αφήνετε να στερεοποιηθεί όλο το βράδυ. Βγάζετε προσεκτικά όλες τις ταμπλέτες. Φυλάξτε τις σε ένα αεροστεγές γυάλινο μπωλ για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα των αιθέριων ελαίων αναλλοίωτη.

Οι ταμπλέτες σας είναι έτοιμες για χρήση!

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL