fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αψεγάδιαστο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα φέτος το καλοκαίρι

Είναι το μόνιμο πρόβλημα κάθε γυναίκας, ο αιώνιος εχθρός που όταν έρχεται το καλοκαίρι μετατρέπεται σε εφιάλτης.

Φυσικά και εννοώ την κυτταρίτιδα. Τι άλλο;

Αυτό που λέω συνέχεια είναι πως δεν είναι απαραίτητο μια γυναίκα να έχει περιττά κιλά για να έχει κυτταρίτιδα. Μπορεί μια πολύ αδύνατη γυναίκα να έχει και μια πιο παχουλή να μην έχει ίχνος.

Με απλά λόγια λοιπόν, κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση του  λίπους  σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και πιστέψτε με οι ορμόνες είναι από τους βασικούς.

Η διατροφή που είναι πλούσια σε λίπη, οι εξαντλητικές δίαιτες,  η ελάττωση της σωματικής δραστηριότητας,  το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κατάχρηση οινοπνεύματος, το άγχος και το μη ελεγχόμενο στρες, οι διαταραχές των φλεβών και των λεμφαγγείων ευνοούν σημαντικά την κυτταρίτιδα.

Τι να κάνετε:

Ισορροπήστε τα τρία σας γεύματα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πρωινό σας.  Όπως σας έχω πει είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας όσο κι αν το αγνοείτε. Αποφύγετε τις υπερβολές και τις στερήσεις γιατί σίγουρα θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.  Να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά μιας και είναι καλοκαίρι θα έχετε πιο πολλές επιλογές. Το πιο βασικό: να μην λέτε το νερό… νεράκι, δηλαδή να πίνετε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση και να φροντίσετε να γυμνάζεστε όσο μπορείτε. Αν δεν θέλετε να γραφτείτε στο γυμναστήριο, μπορείτε να πάτε για περπάτημα ή για τρέξιμο.

Αποφύγετε τους γρήγορους υδατάνθρακες (ζάχαρη, γλυκά), τα αναψυκτικά, το οινόπνευμα και τα λίπη- κυρίως τα ζωικά (βούτυρο, παχιά τυριά, αλλαντικά).

Αν καπνίζετε, διακόψτε ή ελαττώστε το!

Extra tip: Κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ τουλάχιστον μια φορά το μήνα

Η διαδικασία αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία, μειώνει το στρες  και διαλύει τα λιποκύτταρα τοπικά.

Ένας σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας κρυμμένος στην κουζίνα σας

Το δεντρολίβανο είναι κάτι που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι διουρητικό και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, κάτι που το μετατρέπει απευθείας σε θαυματουργό σύμμαχο για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

– Αφέψημα:

Φτιάξτε ένα αφέψημα από τα φύλλα του δεντρολίβανου και προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι. Ιδανικά, πιείτε το κάθε πρωί πριν το πρωινό σας .

– Μασάζ:

Αναμείξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου με αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Βάλτε λίγη ποσότητα από το μείγμα στο σφουγγάρι σας και κάνε ελαφρύ μασάζ, με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που αντιμετωπίζετε πρόβλημα μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά το δέρμα σας και να γίνει υπεραιμία.

Συνδυαστικά, χρησιμοποιήστε την Slimming Cream της σειράς Teta’s Lab η οποία δρα ενάντια στην κυτταρίτιδα και βοηθά στη σύσφιξη του σώματος. Την κρέμα αλλά και το πήλινγκ σώματος μπορείτε να παραγγείλετε εύκολα πατώντας εδώ
Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και σε λίγο καιρό θα είστε έτοιμες να λάμψετε στην παραλία, προλαβαίνετε κορίτσια μου!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL