fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν στην παιδική χαρά!

Όταν φέρνετε στο μυαλό σας τα παιδικά σας χρόνια, σίγουρα θυμάστε τον εαυτό σας να τρέχει στον χωματόδρομο, στην παιδική χαρά που είχε μόνο μερικές κούνιες, μια τραμπάλα, ένα μονόζυγο και κρίκους, να κάνει ποδήλατο και να παίζει κρυφτό χωρίς όρια.

Το παιχνίδι, είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά τόσο, που σχεδόν κάθε φορά που αναφέρετε τη λέξη παιχνίδι αυτόματα έρχεται στο μυαλό σας και η λέξη παιδί. Δυστυχώς στις μέρες μας, τα παιδιά μας δεν παίζουν όσο θα έπρεπε και όσο παίζαμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους.

Όλο και πιο συχνά έρευνες δείχνουν ότι το ελεύθερο παιχνίδι στις παιδικές χαρές και άλλους εξωτερικούς χώρους είναι εξίσου σημαντικό για την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Τα παιδιά σας πρέπει να παίξουν για να μεγαλώσουν και να μάθουν. Τα οφέλη για τους γονείς και τα παιδιά είναι πολλά και αξίζει να τα γνωρίζετε. Ορίστε μερικοί λόγοι παρακάτω ώστε να ενθαρρύνετε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι σε ένα πάρκο και μια παιδική χαρά.

Η παιδική χαρά μαθαίνει στο παιδί τις ικανότητές του
Όταν τα παιδιά σκαρφαλώνουν αριστερά και δεξιά και πηδάνε από δω και από εκεί, δεν κάνουν απλά ανοησίες όπως εσείς πιστεύετε. Δοκιμάζουν τα όριά τους, εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους και ανακαλύπτουν ικανότητες και δεξιότητες που ίσως δεν γνώριζαν ότι είχαν.
Η παιδική χαρά μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν τη φυσική αγωγή
Πηγαίνοντας τα παιδιά σας στην παιδική χαρά, αφήνοντάς τα να παίζουν και να τρέχουν, τα βοηθάτε να αγαπήσουν κατά κάποιο τρόπο τη φυσική αγωγή. Έτσι και σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που παίζουν κατά την παιδική τους ηλικία σε εξωτερικούς χώρους, τείνουν να συνεχίζουν τη φυσική δραστηριότητα και στην ενήλικη ζωή τους.

Η παιδική χαρά βοηθά τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν
Όταν τα παιδιά παίζουν στην παιδική χαρά έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά όμοιας ή μεγαλύτερης ηλικίας και είναι ελεύθερα να γνωρίσουν άλλα παιδιά, να μάθουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να κάνουν νέους φίλους.

Η παιδική χαρά βοηθά στη δημιουργικότητα
Αν ποτέ φανταζόσασταν ότι τρέχατε στη ζούγκλα ή ότι δίνατε παράσταση μπροστά σε κοινό σε ένα μεγάλο θέατρο, τότε σίγουρα καταλαβαίνετε τι πάει να πει δημιουργικότητα. Χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ενήλικες, τα παιδιά μπορούν να φανταστούν υπέροχα παιχνίδια χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που τους παρέχει η παιδική χαρά και να συνδυάσουν τις σκέψεις τους δημιουργώντας κάτι υπέροχο για εκείνα.

Η παιδική χαρά δημιουργήθηκε για να έχει πλάκα
Τέλος, σε σχέση με όλα τα παραπάνω οφέλη που προσφέρει η παιδική χαρά σε ένα παιδί, δημιουργήθηκε για να είναι διασκεδαστική, για τα παιδιά και τους μεγάλους. Οι παιδικές χαρές έχουν δημιουργηθεί για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Τα παιδιά παίζουν και οι γονείς απλά τα παρακολουθούν να μεγαλώνουν, να γελάνε, να χαμογελούν και να εξερευνούν. Και πραγματικά τίποτε δεν συγκρίνεται με αυτό, σωστά;

 

 

 

Πηγή

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL