fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους νοιώθετε συνεχώς κουρασμένοι!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ξυπνάτε κουρασμένοι ακόμη κι αν έχετε κοιμηθεί αρκετά και καλό θα ήταν να δώσετε βάση και να προσπαθήσετε να αλλάξετε κάποιες από τις συνήθειες σας.
Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι εξής:

1. Τρώτε λίγο πριν κοιμηθείτε
Ένα πλήρες γεύμα επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Αν φατε κάτι βαρύ είναι πολύ πιθανό να έχετε καούρες.

2. Πάτε για ύπνο χωρίς να έχετε φάει
Το γεγονός αυτό μπορεί ακόμη κι αν κοιμάστε να δώσει ερεθίσματα για φαγητό στον εγκέφαλό σας. Αν σας ξυπνάει το στομάχι σας ενώ κοιμάστε, δοκιμάστε να τρώτε λίγο γιαούρτι με φρούτα ή ένα άλλο ελαφρύ σνακ.

3. Δεν γυμνάζεστε αρκετά
Το να ασκείστε κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου προς το καλύτερο. Ακόμα και 20 λεπτά άσκησης την ημέρα, ιδανικά το πρωί θα βελτιώσουν το πώς κοιμάσαι.

4. Είστε εθισμένοι με το κινητό σας
Αν δέχεστε πολλά φωτεινά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να επηρεαστεί ο καρδιακός ρυθμός αλλά και το πώς κοιμάστε. Αντικαταστήστε τις δυνατές λάμπες με άλλες πιο μέτριας έντασης, κλείστε το κινητό, τον υπολογιστή, το τάμπλετ και την τηλεόρασή έτσι ώστε να καταλάβει ο εγκέφαλός σας ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

5. Τα σεντόνια σας είναι βρώμικα
Η προσωπική υγιεινή επηρεάζει και τον ύπνο. Μειώνοντας τα μικρόβια θα κοιμάστε πιο εύκολα και καλύτερα, άσε που η αίσθηση του καθαρού κρεβατιού μετά από μια δύσκολη μέρα είναι εξαιρετικά ανακουφιστική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL