fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτές οι τροφές δυναμώνουν τα μαλλιά μας!

Σας έχω πει, η διατροφή είναι το παν. Ακόμη και για να δυναμώσουν τα μαλλιά μας υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν. Ποιες είναι αυτές;

Οι ξηροί καρποί:

Φυσικά και ξηροί καρποί είναι από τα πιο υγιεινά σνακ αφού έχουν πρωτεϊνη λιπαρά οξέα, Ωμέγα 3, βιταμίνη Ε και βιοτίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά.

Καστανό ρύζι:

το καστανό ρύζι είναι γεμάτο  με ψευδάργυρο και βοηθά άμεσα στο να δυναμώσει η τρίχα σου.  Θυμήσου γενικά πως οι επιλογές ολικής άλεσης είναι οι καλύτερες όχι μόνο γθια την σιλουέττα αλλά και για τα μαλλιά σου!

Καρότα:

Ναι αγαπάμε τα καρότα και μπορούμε να τα τρώμε όχι μόνο μαγειρεμένα στο φαγητό μας αλλά και ωμά σαν σνακ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα καρότα δυναμώνουν την τρίχα μας και είναι με το μέρο μας στον άνισο αγώνα με την τριχόπτωση.

Όσπρια:

Τα  όσπρια όπως ο αρακάς, τα φασόλια, οι γίγαντες, τα ρεβύθια είναι γεμάτα βιοτίνη, που είναι η βιταμίνη που βοηθά τα μαλλιά μας να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν.

Το αβοκάντο:

δεν είναι τυχαίο πως το αβοκάντο χρησιμοποιείται σε τόσες μάσκες ομορφιάς. Απλά ξεχνάμε να το καταναλώσουμε. Πλούσιο σε βιταμίνες Β και Ε που βοηθάει  τα μαλλιά να μακρύνουν ενώ διατηρούν υγιές το κρανίο ενυδατώνοντας ταυτόχρονα και τις άκρες της τρίχας.

Γαλακτοκομικά:

Ειδικά το γάλα και το γιαούρτι είναι γεμάτα ασβέστιο το οποίο βοηθάει πολύ στο να δυναμώσει και να μακρύνει η τρίχα σου!

Φυστικοβούτυρο:

Ακριβώς όπως  και το καστανό ρύζι έτσι και το φυστικοβούτυρο έχει πολύ ψευδάργυρο. Άπλωσέ το στο ψωμί σου και έχεις έτοιμο ένα δυναμωτικό σνακ όχι μόνο για τον οργανισμό σου αλλά  κυρίως για την τρίχα σου.

Λιναρόσπορος:

Αν ρίξεις μια χούφτα λιναρόσπορο στα δημητριακά ή το γιαούρτι σου στο πρωινό σου όχι μόνο θα πάρεις ενέργεια αλλά και θα δυναμώσεις την τρίχα σου με αποτέλεσμα να μακρύνει γρηγορότερα.  Ο λιναρόσποος είναι πλούσιος σε Ωμέγα 3 αλλά και σε πρωτεϊνη και αν τον εντάξεις στη διατροφή σου θα δεις άμεσα διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Οι συμβουλές της γιαγιάς μου για υπέροχα και υγιή μαλλιά

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL