fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτές είναι οι 5 τροφές που καταναλώνεις το πρωί και δεν αδυνατίζεις

Ένα πράγμα που πολλές από εσάς δεν έχετε καταλάβει, είναι πως δεν αρκεί να ξεκινάς την ημέρα σου τρώγοντας πρωινό, αλλά απαιτείται να δώσεις και βάση στο πως θα την ξεκινήσεις και κυρίως στο τι θα καταναλώσεις.

Κάποια από αυτά που τρώτε δεν είναι και τόσο αθώα όσο νομίζετε. Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι γεμάτες θερμίδες και μόνο καλό δεν κάνουν. Ποιες είναι αυτές;

  1. Smoothies και χυμούς με αρκετή ζάχαρη

Αν το πρώτο στάδιο του πρωινού σου περιλαμβάνει έναν τυποποιημένο χυμό, καλώς την. Έχεις ήδη κάνει το πρώτο λάθος στη διατροφή σου. Οι περισσότεροι χυμοί εμπορίου έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ικανή για να ανεβάσει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να ρίξει στα τάρταρα την ενέργεια σου. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό smoothie που θα περιέχει φρούτα και λαχανικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

  1. Οτιδήποτε περιέχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Μήπως σκέφτηκες ότι εσύ δεν τα τρως αυτά; Πριν γελάσω θα σου αναφέρω μόνο ότι cakes, muffins, pancakes, βάφλες, ντόνατς και λοιποί θερμιδικοί πειρασμοί όχι μόνο δε σε χορταίνουν αλλά σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες και κυρίως λιπαρά.

  1. Έτοιμα σάντουιτς

Πόσες φορές δεν έχεις πει «έλα μωρέ δεν προλαβαίνω να φτιάξω κάτι και θα σταματήσω στο φούρνο, το ίδιο είναι»; Αμ, δε! Ακόμα κι αν η επιλογή που θα κάνεις μπροστά στη βιτρίνα με τα σφολιατοειδή είναι η καλύτερη δυνατή (σάντουιτς γαλοπούλας δηλαδή), η sauce που σίγουρα περιέχει αποτελεί μια κρυφή πηγή θερμίδων και μάλιστα πολλών.

  1. Γιαούρτια με προσθήκη φρούτων

Αυτή η κατηγορία αποτελεί μια πηγή που πονάει γιατί ενώ εσύ νομίζεις ότι τρως απλά ένα γιαουρτάκι το πρωί, ο οργανισμός σου προσλαμβάνει τρελές ποσότητες ζάχαρης. Αν, λοιπόν, επιμένεις στο γιαούρτι και στο φρούτο (και καλά κάνεις) επίλεξε να φας ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και να κόψεις εσύ από πάνω το αγαπημένο σου φρούτο.

  1. Αλλαντικά

Κι ενώ εσύ νομίζεις ότι το τοστάκι σου το πρωί σου παρέχει μεταξύ άλλων και πρωτεΐνες, τροφές όπως το μπέικον, το ζαμπόν και το λουκάνικο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ανεβάζουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στον ουρανό.

Δείτε εδώ και έναν πλήρη οδηγό για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα:

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL