fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτές είναι οι αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά σου και τι να κάνεις

Λιπαρά μαλλιά: Ένας μικρός εφιάλτης, ένα καθημερινό πρόβλημα που δεν είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις. Ουσιαστικά δεν είναι δυνατόν να το αποφύγεις, όμως σίγουρα μπορείς να το αντιμετωπίσεις και μάλιστα αποτελεσματικά. Για να το κάνεις αυτό όμως χρειάζεται να βρεις την αιτία ή τις αιτίες που προκαλούν αυτή τη λιπαρότητα. Έτσι είσαι έτοιμη να φτιάξεις το σχέδιο δράσης σου, να στραφείς σε θεραπείες και σε προϊόντα, να αλλάξεις συνήθειες ή ό,τι άλλο χρειαστεί.

Αιτία #1
Οι ορμόνες είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη λιπαρότητα τόσο της επιδερμίδας όσο και τον μαλλιών σου. Μπορεί να μην είναι κάτι που θα το εντοπίσεις πολύ εύκολα, αλλά όταν απλά δεν βρίσκεις άκρη με τις υπόλοιπες αλλαγές, πρέπει σίγουρα να ψάξεις και προς αυτή την μεριά.

Αιτία #2
Το λάθος σαμπουάν μπορείς πολύ εύκολα να γίνει η αιτία που τα μαλλιά σου θα έχουν λιπαρότητα. Ο κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση με το σωστό προϊόν για να διατηρήσουν τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Αν για παράδειγμα, τα μαλλιά σου έχουν μία τάση να είναι λιπαρά κι εσύ λούζεσαι με σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, τότε μάλλον ενεργοποιείς τη λιπαρότητα αντί να την μετριάζεις.

Αιτία #3
Η λάθος χρήση του conditioner είναι επίσης ένας λόγος που μπορεί τα μαλλιά σου να είναι λιπαρά. Από τη μία είναι πολύ χρήσιμο να έχεις απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά, αλλά με μέτρο. Δεν είναι ανάγκη να βάζεις βαρύ conditioner και σίγουρα όχι σε όλο το μήκος της τρίχας. Αν εσύ απλώνεις το προϊόν από τη ρίζα μέχρι της άκρες, τότε μάλλον είσαι υπεύθυνη για την λιπαρότητα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις αργότερα.

Αιτία #4
Το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών είναι ένας ακόμα λόγος που τα μαλλιά σου λαδώνουν. Με την κίνηση που κάνεις με τη βούρτσα, μεταφέρεις τα φυσικά έλαια της ρίζα σε όλο το μήκος της τρίχας, επομένως και τις άκρες. Έτσι, τα μαλλιά σου βαραίνουν και λαδώνουν. Άρα, βούρτσισε τα μαλλιά σου αλλά με μέτρο.

Αιτία #5
Αν έχεις κι εσύ την συνήθεια να πιάνεις τα μαλλιά με τα χέρια σου όλη την ώρα, τότε θέλω να σου πω, ότι πρόκειται για μία από τις συχνότερες αιτίες που προκαλούν λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Την μεταφέρεις εσύ με τα χέρια σου στα μαλλιά. Είναι εύκολο λοιπόν, να καταλάβεις ότι όσο περισσότερο τα πειράζεις με τα χέρια, τόσο εντείνεις τη λιπαρότητά τους.

 

limeandlife

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL