fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτά τα βότανα θα χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης; Το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να αγχωθείτε καθώς δυσκολεύετε την κατάσταση. Χρησιμοποιήστε κάποια βότανα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

– Δεντρολίβανο: Η συχνή χρήση του δεντρολίβανου είναι ιδανική κατά της τριχόπτωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έγχυμα ή αιθέριο έλαιο του βοτάνου.
– Τσουκνίδα: Από τα πιο αποτελεσματικά βότανα κατά της τριχόπτωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε έγχυμα του βοτάνου.
– Πολυτρίχι: Άλλο ένα βότανο τονωτικό των μαλλιών. Σταματάει την πιτυρίδα και βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Χρησιμοποιείτε και εδώ το έγχυμα του βοτάνου.
– Ρίγανη: Η ρίγανη είναι ένα βότανο που θα το βρείτε σύμμαχό σας στις προσπάθειές σας κατά της τριχόπτωσης. Χρησιμοποιείτε το έγχυμα του βοτάνου.
– Κέδρος: Το αιθέριο έλαιο του κέδρου είναι χρήσιμο και αυτό για την τριχόπτωση και την πιτυρίδα λόγω της ισχυρής αντισηπτικής του δράσης.
Με το έκχυμα του δεντρολίβανου,αφού λουστείτε κάνετε μασάζ, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν και αν δεν χρειάζεται να βγείτε μην λούζεστε αμέσως αλλά μετά από μια ώρα, ίσως και περισσότερο.
Με το έκχυμα της τσουκνίδας και της ρίγανης κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού μετά το λούσιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Με το έκχυμα από το πολυτρίχι αφού το παρασκευάσετε κάντε μία κούρα πίνοντας μέχρι δύο φλιτζάνια την ημέρα.
Με τα αιθέρια έλαια των βοτάνων κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού,αφού έχετε παρασκευάσει ένα μείγμα με δαφνέλαιο ή αμυγδαλέλαιο σαν λάδια βάσης που μέσα θα έχετε στάξει δέκα σταγόνες δεντρολίβανο ή πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και μετά λουστείτε με ένα ουδέτερο σαμπουάν.

 

Τι να ΜΗΝ κάνετε:
– Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι ακόμα βρεγμένα.
– Μην βάφειτε τα μαλλιά σας με xημικές βαφές.
– Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι και ειδικά ζεστό αέρα.

Διατροφή για την τριχόπτωση

Η δίαιτα σας θα πρέπει να περιέχει τροφές πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεϊνη. Επίσης, τα ωμά φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να συνοδεύουν το πρόγραμμα διατροφής σας σε καθημερινή βάση. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε και συμπληρώματα διατροφής όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL