fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορείς να τρως συνέχεια χωρίς να βάλεις επιπλέον κιλά

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένα τρόφιμο με μηδενικές θερμίδες, υπάρχουν τρόφιμα που μπορείς να απολαύσεις ελεύθερα χωρίς να ανησυχείς τόσο για την ποσότητα. Αυτά τα τρόφιμα γενικά εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: μη αμυλούχα φρούτα ή λαχανικά.

Δεν θα βάλεις βάρος από την κατανάλωση αυτών των τροφών γιατί:

•    Είναι ως επί το πλείστον από νερό.

•    Έχουν χαμηλές θερμίδες.

•    Περιέχουν φυτικές ίνες, που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς γεμάτη.

Πιο κάτω υπάρχουν μερικές επιλογές που σε ικανοποιούν και είναι λιγότερες θερμίδες για τις μέρες που αισθάνεσαι πιο πεινασμένη από το συνηθισμένο.

Αν και αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι υψηλά σε πρωτεΐνες, είναι γεμάτα με πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

1.    Καρότα

Τα καρότα είναι ελαφρώς γλυκά και μπορούν να εξουδετερώσουν την επιθυμία για κάτι τραγανό. Και με 25 θερμίδες ανά ένα μεσαίο καρότο, μπορείτε να φάτε αρκετά καρότα! Αν θες να το κάνεις πιο ενδιαφέρον πρόσθεσε λεμόνι!

2.    Σέλινο

Ένας μεγάλος μίσχος σέλινου έχει 10 θερμίδες, αλλά παρέχει και ένα γραμμάριο φυτικών ινών – έτσι 10 μεγάλοι μίσχοι θα παρέχουν 10 γραμμάρια φυτικών ινών για μόνο 100 θερμίδες. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες σε βοηθά να αισθάνεσαι γεμάτη για μεγαλύτερο διάστημα.

3.    Ζελέ με νερό

Επιλέγοντας αυτό που είναι 0% λιπαρά και ζάχαρη είναι μόλις 9 θερμίδες ανά μερίδα, αν δεν είσαι φαν του νερού είναι ιδανικό για να σε ενυδατώσει και να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό. 

4.    Μούρα

Ένα μεγάλο φλιτζάνι μούρα είναι μόλις 84 θερμίδες. Είτε έιναι βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα – ό, τι σου αρέσει περισσότερο, είναι αντιοξειδωτικά και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

5.    Αγγούρι

Κατασκευασμένο κυρίως από νερό, ένα αγγούρι είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και είναι χαμηλό σε θερμίδες αφού ένα φλιτζάνι αγγούρι περιέχει μόνο 8 θερμίδες! 

Lime + Life

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL