fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης. Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες

Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των σπόρων κάνναβης είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά. Είναι λιπαρά μια μεγάλη πηγή ενέργειας, είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος και βοηθούν την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας το πιο ελαστικό.

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών ακριβώς όπως το κοτόπουλο, τα ψάρια, το κρέας επειδή έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Έίναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση αντί της ζωικής πρωτεΐνης για χορτοφάγους και vegans. Θεωρείται μια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, λόγω της συγκέντρωσης των αμινοξέων της. Οι πρωτεΐνες που έχουν πλήρες προφίλ αμινοξέων χωνεύεται πιο αποτελεσματικά από το σώμα.

Όταν καταναλώνουμε σπόρους κάνναβης, τα οστά και οι αρθρώσεις μας  γίνονται ισχυρότερα, ενώ το σώμα είναι εμπλουτίζεται με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, υγιή λιπαρά και ανόργανα συστατικά.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για την ρύθμιση των επιπέδων χοληστρόλης στο αίμα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το άγχος.

Μπορούν να βοηθήσουν να χαμηλόσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων οπως επίσης κα να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Ειδικά συνιστάται για αθλητές, χορτοφάγους, έγκυες γυναίκες, παιδιά και άνθρωπoi που ασκούν  μεγάλη σωματική δραστηριότητα.

Δοσολογία : 10-20γρ. ημερησίως σε σαλάτες,δημητριακά,γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό ή ακόμη και ωμά είναι πολύ νόστιμοι. Εναλακτικά 3 κουταλιές της σούπας απο σπόρους κάνναβης, είναι μια πλούσια πηγή των βασικών μετάλλων και μπορεί να δώσει το 50% της ημερήσιας αξίας για μαγνήσιο και φώσφορο, 25% για τον ψευδάργυρο, και 15% για το σίδηρο. Μια μερίδα, 3 κουταλιές της σούπας έχει 170 θερμίδες, γιατί θεωρείται μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν περιέχουν THC, την ενεργό κύρια ουσία που ευθύνεται για την ψυχοτρόπο δράση της μαριχουάνας)

Μπορείτε να την προμηθευτείτε  κυρίως από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL