fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Έχουμε αναπτύξει ξανά το θέμα τις αποτοξίνωσης στα βιβλία μου και στα ένθετά μου, όμως σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μια express αποτοξίνωση, μετά τις γιορτές. Φυσικά το σώμα μας, όπως και ο οργανισμός μας πρέπει να ηρεμίσει και να αποβάλει όλες τις τοξίνες που έχει προσλάβει τις τελευταίες μέρες. Τι καλύτερο λοιπόν, από να τον αποτοξινώσουμε και να τον «ντύσουμε» με θρεπτικά συστατικά. Πολλά τρόφιμα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που θα μας βοηθήσουν πολύ στον σκοπό μας και θα δούμε πια είναι αυτά. Μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από αυτά σε αποτοξινωτικό smoothie ή να φτιάξουμε με λαχανικά και φρούτα εποχής που μας αρέσουν!

Η αποτοξίνωση, στην ουσία είναι η διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού μας, για να αποβάλλει τις περιττές τοξίνες. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για μια εποχική αποτοξίνωση όπως αυτή που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά τις γιορτές. Αρχικά θα πρέπει να μπούμε σε ένα πρόγραμμα υγιεινής πάνω από όλα διατροφής (όχι δίαιτα). Αυτό σημαίνει ότι για να ξεκινήσει ο οργανισμός μας να «αποφορτίζετε» και να ξεκινήσουν τα όργανά μας να δουλεύουν σωστά, θα πρέπει να καταναλώσουμε τροφές οι οποίες είναι κατάλληλες για την αποτοξίνωση.

Οι τροφές αυτές με βάση την εποχή στην οποία βρισκόμαστε είναι:

Τα παντζάρια
Είναι η ιδανική τροφή, για την περίοδο του χειμώνα, αλλά και για την αποτοξίνωση. Τα παντζάρια εκτός του ότι βοηθούν φυσικά στον καθαρισμό του αίματος και του ήπαρ. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και είναι αυτά που με την κατανάλωσή τους, είναι σίγουρη η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και το σώμα μας.

Το λεμόνι
Όλοι ξέρουμε ότι το λεμόνι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όσο και αν δεν το πιστεύετε ο φυσικό χυμός λεμονιού με νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και πιο συγκεκριμένα λειτουργεί ως φυσικός καθαριστής του ήπαρ.

Το τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι αν όχι το πρώτο, σίγουρα το δεύτερο καλύτερο μπαχαρικό για την καταπολέμηση πολλών νόσων. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά και αυτό στην αποβολή των τοξινών. Σε ανθρώπους με πρόβλημα στο ήπαρ από υπερβολικό αλκοόλ, συνιστάται η κατανάλωσή τζίντζερ. Άρα είναι ιδανικό και στην δική μας περίπτωση μετά τις «καταχρήσεις» των γιορτών. Βάλτε στο φαγητό σας και στα ροφήματα σας, για ιδιαίτερο άρωμα και φυσικά για πιο υγιή οργανισμό.

Τα μήλα
Το μήλο είναι ένα φρούτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Τρώγοντας μήλα προσλαμβάνουμε μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, ανόργανων αλάτων και πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών. Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει το ρητό. Έτσι την περίοδο της αποτοξίνωσης καταναλώστε αρκετή ποσότητα μήλων, θα σας κάνουν καλό.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL