fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Απαλό σαμπουάν με αυγό, βότκα και πράσινο σαπούνι

Θέλετε να αντικαταστήσετε για λίγο τo βιομηχανοποιημένo σας σαμπουάν με ένα σπιτικό και δεν ξέρετε πώς; Σας έχω τη λύση. Υπάρχει τρόπος να φτιάξετε το δικό σας προϊόν με απλά υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε πράσινο σαπούνι και θα δείτε μεγάλη διαφορά μιας και έχει την ιδιότητα να καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία.
Θα χρειαστείτε:
– 2-3 κόκους αυγών
– 10 σταγόνες βότκα
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα πράσινου σαπουνιού
– 1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

 

Παρασκευή:
Ανακατεύετε τους κρόκους αυγών, τη βότκα και το μείγμα πράσινου σαπουνιού και τρίβετε στον τρίφτη λίγο πράσινο σαπούνι. Ακριβώς έτσι όπως βρέχετε τα μαλλιά σας για να λουστείτε με το κανονικό σας σαμπουάν, έτσι ακριβώς κάνετε και τώρα. Τοποθετείτε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού σας και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Μόλις τελειώσετε ξεπλένετε με άφθονο νερό. Έχετε φροντίσει από πριν να βάλετε σε ένα ποτήρι λίγο χλιαρό νερό και έχετε ρίξει μέσα το χυμό λεμονιού και το αιθέριο έλαιο. Με αυτό το μείγμα βρέχετε τα μαλλιά σας και αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να τα ξεβγάλετε.
Προσοχή: Πετάτε το μείγμα που δεν χρησιμοποιήσατε. Δεν φυλάσσεται για άλλη χρήση.
Τip για το μείγμα πράσινου σαπουνιού:
Παίρνετε ένα μπουκάλι και βάζετε μέχρι τη μέση του αποσταγμένο νερό. Έχετε ξύσει πιο πριν στον τρίφτη 2 πλάκες πράσινου σαπουνιού και το ρίχνετε στο μπουκάλι με το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά και σε 3 μέρες θα έχει δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο υγρό μείγμα σαπουνιού.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL