fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Αλλεργία στα καλλυντικά – Τι πρέπει να προσέξουμε

Οι γυναίκες καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλών ειδών καλλυντικά τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Πολλές φορές παρότι τα καλλυντικά χρησιμοποιούνται για τον καλλωπισμό ή τη φροντίδα μας, υπάρχει περίπτωση να μας δημιουργήσουν μια αλλεργία ή κάποια δερματοπάθεια.

Αν λοιπόν γνωρίζετε ότι έχετε κάποια ευαισθησία ή θέλετε προληπτικά, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές.

Τι πρέπει να προσέξουμε!

  • Κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο προϊόν ή εταιρία, που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά, διαβάστε προσεχτικά τα συστατικά του να δείτε αν περιέχει κάποιο, το οποίο γνωρίζεται ότι σας προκαλεί αλλεργία.
  • Σιγουρευτείτε πάντα ότι το προϊόν, το οποίο θέλετε να αγοράσετε είναι υποαλλεργικό και δεν περιέχει parabens.
  • Αποφύγετε κρέμες και οποιοδήποτε καλλυντικό για το δέρμα που περιέχει άρωμα. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών, δημιουργεί αλλεργικό σύμπτωμα από το άρωμα του καλλυντικού.
  • Μην χρησιμοποιείται καλλυντικά, μετά το χρόνο λήξης τους, ακόμη και τα πιο φυσικά. Σταματάτε να χρησιμοποιείται το προϊόν, αν αλλάξει το χρώμα ή μυρωδιά του, ακόμη και πριν τη λήξη του. Τα περισσότερα λήγουν σε 12 μήνες. Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα συστατικά που περιέχει να σας δημιουργήσει αλλεργία.
  • Πάντα ακόμη και μετά την αγορά, πριν το χρησιμοποιήσουμε σε όλο το πρόσωπο ή το σώμα μας, κάνουμε μια δοκιμή σε μία μικρή επιφάνεια του δέρματός μας.
  • Δεν χρησιμοποιούν τα καλλυντικά σας, άλλα άτομα εκτός από εσάς, όπως και εσείς δεν δοκιμάζεται πάνω στο δέρμα σας άλλου ανθρώπου. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μεταφερθεί πιθανή δερματοπάθεια ή μικρόβιο από τον ένα στον άλλο.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL