fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έτσι θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια ενώ ένα είναι το μόνο σίγουρο… Καμιά και κανείς μας δεν τα θέλει!

Μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν θα βρείτε παρακάτω, σε αυτό μου το άρθρο:

Διατηρήστε το πρόσωπό σας καθαρό: Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας.

Χρησιμοποιήστε τοπικές θεραπείες: Εφαρμόστε κρέμες, λοσιόν ή τζελ χωρίς συνταγή γιατρού αλλά με τη συμβουλή ενός φαρμακοποιού ή μιας αισθητικού, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να σκοτώσουν τα βακτήρια και να αποφράξουν τους πόρους.

Αποφύγετε να πιέζετε τα σπυράκια: Αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη φλεγμονή και να επιδεινώσει την ακμή.

Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα: Μουλιάστε ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό και εφαρμόστε το τοπικά στο σπυράκι για 10-15 λεπτά για να μειώσετε τη φλεγμονή.

Διαχειριστείτε το άγχος: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ακμή, γι’ αυτό δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, η βαθιά αναπνοή ή η γιόγκα.

Μιλήστε με έναν δερματολόγο: Εάν οι θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή δεν είναι αποτελεσματικές, ένας δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερα φάρμακα ή να συστήσει άλλες θεραπείες, όπως χημικό πίλινγκ, θεραπεία με λέιζερ ή ενέσεις κορτιζόνης.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να δείτε αποτελέσματα και η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL