fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Άνδρες: Γιατί οι γυναίκες προσέχουν πάντα τα παπούτσια σου;

Η πικρή αλήθεια  για εσάς τους άνδρες είναι ότι όχι απλώς τα προσέχουν, αλλά βγάζουν και συμπεράσματα απ’ αυτά. Με τις σωστές επιλογές παπουτσιών  αυτό μπορεί να δουλέψει υπέρ σας. Για την ακρίβεια, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας κατέληξαν πως μπορεί κανείς να κρίνει το 90% των χαρακτηριστικών ενός άλλου ατόμου, απλά και μόνο κοιτάζοντας τα παπούτσια του.

Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα όταν τα «πειραματόζωά» τους μάντευαν σωστά την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, το κοινωνικό στάτους αλλά και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας άλλων ανθρώπων απλά και μόνο κοιτώντας τι φοράνε στα πόδια τους.

Μια παλαιότερη έρευνα για λογαριασμό υποδηματοποιίας, αποκάλυψε πως το 64% των γυναικών κρίνει την αισθητική ενός άντρα από τα παπούτσια του, ενώ 52% ισχυρίζεται πως μπορεί επίσης να κρίνει από εκεί την προσωπικότητά του. Το 54% συμφώνησε πως τα παπούτσια των αντρών φανερώνουν την προσοχή του στη λεπτομέρεια, ενώ το 36% ισχυρίζεται πως από τα παπούτσια του και μόνο μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για την οικονομική του κατάσταση.

Για να μη μιλήσουμε για τις φοβερές κυρίες που απαρτίζουν ένα 65% που έχουν αναγκάσει κάποιον σύντροφό τους να αλλάξει παπούτσια πριν βγουν έξω ή για το απίθανο 12% των γυναικών που έχουν πάρει κάποιο ζευγάρι του αγαπημένου τους και το έχουν πετάξει στα σκουπίδια. Νομίζετε ότι δεν συμβαίνουν αυτά;

Πάμε πάλι από την αρχή λοιπόν. Η πρώτη έρευνα που σας έγραψα,  έδειξε πως τα formal αντρικά παπούτσια που αποπνέουν κύρος, δίνουν την εντύπωση πως ο ιδιοκτήτης τους εργάζεται, έχει μια καλή θέση και έναν καλό μισθό, έχει εκλεπτυσμένα γούστα, χόμπι, συνήθειες. Από την άλλη, τα sneakers, ειδικά φορεμένα οπουδήποτε άλλου εκτός από το γήπεδο ή το γυμναστήριο, φανερώνουν άτομο μικρότερης ηλικίας, χαλαρό και με easy going lifestyle. Αν είναι sneakers πολύχρωμα και φανταχτερά δίνουν ένα σαφές μήνυμα πως εκείνος που τα φοράει είναι κοινωνικός, εξωστρεφής και χαίρεται να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Τα βρώμικα και ταλαιπωρημένα παπούτσια φανερώνουν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την εμφάνισή του, σε αντίθεση με εκείνα σε άριστη κατάσταση, που αντανακλούν κάποιον που δίνει μεγάλη προσοχή στο πως φαίνεται στους άλλους. Κάποιες φορές όμως, τα φαινόμενα μπορεί να απατούν. Γιατί παρότι τα ταλαιπωρημένα παπούτσια προδίδουν άτομο χαμηλής αυτοεκτίμησης, τα συντηρητικά – ή αν θες βαρετά – παπούτσια είναι συνήθως επιλογή ανθρώπων με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, που δεν νιώθουν καμία ανάγκη να ξεχωρίσουν από τη μάζα μέσω ενδυματολογικών επιλογών.

Αν λοιπόν αύριο έβγαινες πρώτο ραντεβού με μια γυναίκα που σου αρέσει, τι παπούτσια θα επέλεγες να φορέσεις;

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL