fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πώς το νερό μελιτζάνας βοηθά να χάσετε το περιττό λίπος

Η μελιτζάνα πρόκειται για ένα λαχανικό που απολαμβάνουμε μαγειρεμένο σε μπόλικο ελαιόλαδο και πολύ συχνά με τη συνοδεία απεριόριστης ποσότητας φέτας. Άρα, για να μιλάμε ανοιχτά, καμία σχέση με δίαιτα.

Πέρα από τα ανυπολόγιστα οφέλη αυτού του νόστιμου λαχανικού για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού, έχει και την ιδιότητα να υποβοηθά το κάψιμο του λίπους. Κι όμως   είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και φτωχή σε θερμίδες ενώ μια μικρή ποσότητα αρκεί για να μας χορτάσει. Επιπλέον, περιέχει πολύ νερό πράγμα που την κάνει το τέλειο διουρητικό συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.
Η δράση της εξαπλώνεται και στη στη μείωση της χοληστερίνης αφού έχει την ίδιότητα να «απορροφά» τα λιπαρά από τις τροφές που έχουν καταναλωθεί. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις κι ενισχύει τη ροή του αίματος.

Είναι το απόλυτο αντιοξειδωτικό. 

Πως μπορείτε να απολαύσετε όμως τα παραπάνω οφέλη χωρίς να την καταναλώσετε μαγειρεμένη που, όπως και να το κάνουμε, θα της προσθέσει πολλές θερμίδες;

Πιείτε τη με νερό και λεμόνι!

Θα χρειαστείτε μια μελιτζάνα μετρίου μεγέθους πολύ καλά πλυμένη. Κόψτε την σε ροδέλες και ρίξτε την μέσα σε μια κανάτα. Προσθέστε νερό και χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ ώστε το νερό να απορροφήσει τους χυμούς και τα συστατικά της μελιτζάνας ενώ παράλληλα το λεμόνι θα ενισχύσει τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Μπορείτε να πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή τουλάχιστον ένα ποτήρι πριν από κάθε κύριο γεύμα σας, αφού λειτουργεί εξουδετερωτικά στα λιπαρά που περιέχουν οι τροφές.  Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε την πέψη, καθαρίζετε το σώμα σας και χορταίνετε πιο γρήγορα.

 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL