fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κρύο και ξηροδερμία: Απλές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε και φυσικές συνταγές για πρόληψη

Ένα παλαιότερο άρθρο μου στο περιοδικό Ok!

Διανύουμε την περίοδο που όλες μου οι φίλες και οι πελάτισσες έρχονται και μου ζητούν συμβουλές για να αντιμετωπίσουν την ξηροδερμία στο πρόσωπο, στα χέρια και γενικότερα στο σώμα.

Είναι αναμφισβήτητα κάτι πολύ ενοχλητικό και πολλές φορές οι κρέμες του εμπορίου δεν βοηθούν ιδιαίτερα ενώ αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποια, θα πρέπει να έχετε ψάξει καλά ποια θα είναι αυτή.

Είμαι σίγουρη πως πολλοί και πολλές από εσάς κάθε χρόνο τέτοια εποχή αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να σας δώσω λύσεις, ανέξοδες και αποτελεσματικές όπως πάντα.

Το χειρότερο, ειδικά για τα γυναικεία πρόσωπα, είναι όταν ερεθίζεται η μύτη, κοκκινίζει και ξεραίνεται- συνήθως μετά από κάποιο κρυολόγημα. Εκτός του ότι πονάει είναι και λίγο αντιαισθητικό ως θέαμα ενώ δυσκολεύει πάρα πολύ και στο μακιγιάζ. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε με απαλές κινήσεις λίγη βαζελίνη και να την ανανεώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σας έχω πει πως η βαζελίνη είναι «θαυματουργή» και σε αυτή την περίπτωση είναι εξίσου χρήσιμη και απαραίτητη.

Το ίδιο χρήσιμη μπορεί να φανεί αν την απλώσετε στα γόνατα, στους αγκώνες αλλά και στα πέλματά σας! Στα πέλματα μάλιστα μπορείτε να την απλώσετε πριν κοιμηθείτε και να φορέσετε τις κάλτσες σας. Δεν θα πιστεύετε πόσο βελούδινα θα είναι τα πόδια σας το πρωί που θα ξυπνήσετε!

Για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία στο κεφάλι, πρέπει να φροντίσετε να λούζεστε με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό αν το αντέχετε και όχι καυτό διότι η θερμότητα ανοίγει τους πόρους και επιδεινώνει το πρόβλημα ενώ παράλληλα πρέπει να εφοδιαστείτε με ένα ειδικό σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας.

Τα χέρια μας από την άλλη, είναι μαζί με το πρόσωπο τα πιο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες σημεία. Πριν βγείτε στο κρύο λοιπόν απλώστε μια καλή ενυδατική κρέμα και αν μπορείτε φορέστε ένα ζευγάρι γάντια.

Απαλά χείλη που δεν ξεφλουδίζουν.

Και ποιος δεν τα θέλει; Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική και αν χρησιμοποιείται τακτικά αυτό το lip balm που θα φτιάξετε στο σπίτι σας, θα είναι πάντα ενυδατωμένα.

Υλικά:

– 1 κ.γ κερί μέλισσας

– 2 κάψουλες βιταμίνη Ε

– 10 ml ροδόνερο

– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Παρασκευή:

Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε το κερί μέλισσας και μόλις λιώσει προσθέτετε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύετε καλά και αποθηκεύετε σε γυάλινο αεροστεγές βαζάκι. Το αφήνετε για λίγες ώρες να κρυώσει καλά και μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε!

Tip: Όσον αφορά τα χείλη σας φροντίστε να μην τα γλείφετε και να μην τα δαγκώνετε γιατί ξεραίνονται πολύ γρήγορα!

Στους φίλους μου τους άνδρες τώρα που νομίζουν πως επειδή έχουν μούσι, δεν θα έχουν ξηροδερμία, θέλω να πω πως κάνουν μεγάλο λάθος.

Το δέρμα κάτω από το μούσι έχει την ίδια ανάγκη για περιποίηση και φροντίδα και ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Γι’ αυτό λοιπόν μην ντραπείτε να κάνετε απολέπιση με ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και έπειτα απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Γενικότερα καλό θα ήταν να βάλετε στη διατροφή σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά ενώ το νερό είναι εξίσου απαραίτητο σε αντίθεση με το αλκοόλ και τον καφέ που προκαλούν αφυδάτωση.  

Η πρόληψη είναι το παν, φροντίστε λοιπόν να είστε προετοιμασμένοι και να μην προλάβει η ξηροδερμία να σας «χτυπήσει την πόρτα».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και την κρέμα χεριών-ποδιών της σειράς Teta’s Lab, η οποία υπόσχεται βελούδινο αποτέλεσμα και άκρα πιο απαλά από ποτέ την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με το peeling της ίδιας σειράς!

Μπορείτε να προμηθευτείτε τις κρέμες μου ΕΔΩ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL