fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Οι τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα

Υπάρχουν κάποιες τροφές που πραγματικά ενισχύουν το μαύρισμα και τις έχω δοκιμάσει όλες. Ποιες είναι αυτές;

Καρότα
Το πιο γνωστό φυσικό ‘’μαυριστικό’’ , τα καρότα  περιέχουν  87% νερό και μεγάλες ποσότητες  σε β-καροτένιο το οποίο ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος προφυλάσσοντας το από τους ερεθισμούς και την ξηροδερμία που προκαλεί ο ήλιος . Ενυδατώνουν και σας βοηθούν να μαυρίσετε ομοιόμορφα. Προσοχή μόνο στην υπερβολική κατανάλωση, γιατί το χρώμα σας μπορεί να βγει λίγο πορτοκαλί.

Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού και το φασκόμηλο αντιδρούν στα δυσμενή αποτελέσματα της UV ακτινοβολίας στο δέρμα. Λόγω των πολυφαινολών και του αντιοξειδωτικού τους περιεχόμενου βοηθούν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα ενώ παράλληλα το προστατεύουν . Ένα κρύο πράσινο τσάι τις ημέρες του καύσωνα είναι ότι πρέπει για να μας δροσίσει αλλά και να μας μαυρίσει οπότε αυτή τη φορά προτιμήστε το!

Βερίκοκα
Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε β-καροτένιο και σε λυκοπένιο ενώ έχουν και εξαιρετικά ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα βερίκοκα περιέχουν περίπου το 15% της βιταμίνης Α που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά,αυτός ο συνδυασμός βιταμινών θα ενισχύσει πολύ το μαύρισμα σας.

Αυγά
Περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα. Οι κρόκοι αυγού συγκεκριμένα είναι μια από τις τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα και θα πρέπει να καταναλώνονται πάρα πολύ συχνά για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν όμως έχετε πρόβλημα με τη χοληστερίνη σας καλό είναι να τρώτε το πολύ 2 κρόκους αυγών την εβδομάδα.

Ψητά τρόφιμα
Το ψήσιμο των τροφίμων στη σχάρα μπορεί να βοηθήσει στο να πετύχετε πιο γρήγορα το επιθυμητό μαύρισμα. Όταν καταναλώνετε ψητά τρόφιμα αποφύγετε τα εσπεριδοειδή, το μαϊντανό και το κάρδαμο διότι μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για το μαύρισμα του δέρματος σας.

Ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο σολομός , το σκουμπρί και η πέστροφα περιέχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό βιταμίνης D και έτσι βοηθάνε τόσο στην παραγωγή μελανίνης αλλά και στη γενική προστασία του δέρματος σας. Είναι επίσης πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2. Ειδικά το σκουμπρί περιέχει περίπου το 56% της απαραίτητης ποσότητας σε βιταμίνη Β2 που πρέπει να προσλαμβάνει ο οργανισμός. Ακολουθούν ο σολομός και η πέστροφα.

Ξηροί Καρποί
Τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι. Είναι επίσης πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία προστατεύουν και ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL