fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Οι εναλλακτικές χρήσεις του ασετόν

Όλοι γνωρίζετε ότι το ασετόν χρησιμοποιείται για να ξεβάψετε τα νύχια σας ή γενικότερα για να απομακρύνετε το βερνίκι από διάφορες επιφάνειες. Κι όμως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα που ούτε είχατε φανταστεί.
Ποια είναι αυτά;
– Το ασετόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε τελείως την κόλλα ενός αυτοκόλλητου από μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο και αμέσως μετά να πάρετε ένα βαμβάκι με ασετόν και να τρίψετε την επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε κάθε υπόλειμμα κόλλας που έχει μείνει.
– Η πορσελάνη με το πέρασμα του χρόνου χάνει τη λάμψη της από τις κούπες σας, αφήνοντας σημάδια από τον καφέ ή το τσάι που πίνετε. Πάρτε απλά μια μπατονέτα με ασετόν και αφαιρέστε τα επίμονα σημάδια. Τέλος, πλύνετε τες πολύ καλά με νερό και σαπούνι.
– Αντί να κολλήσετε κάτι με κόλλα στιγμής, κολλάτε και τα δάχτυλα σας. Μην ανησυχείτε, το ασετόν μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα από τα χέρια σας.
– Τα πληκτρολόγια πολύ συχνά λερώνονται από σκόνη που δεν φεύγει αλλά και από άλλους λεκέδες. Για να τα καθαρίσετε πάρτε μια μπατονέτα με ασετόν και περάστε τα.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασετόν για να αφαιρέσετε πατημασιές από πάτωμα στρωμένο με βινύλιο, στο οποίο φαίνονται πολύ τα σημάδια. Πάρτε λοιπόν ένα χαρτί κουζίνας και βάλτε λίγο ασετόν. Στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια που έχει λερωθεί και θα λάμπει.
– Αφαιρέστε τα σημάδια από ανεξίτηλους μαρκαδόρους απλά τρίβοντας τα με λίγο ασετόν.

– Αφαιρέστε τη μπογιά από τα παράθυρα. Αφήστε λίγο βαμβάκι ποτισμένο με ασετόν πάνω στη μπογιά και έπειτα τρίψτε το και ένα νωπό πανάκι.
– Αφαιρέστε το λιωμένο πλαστικό. Έλιωσε κατά λάθος η σακούλα του σούπερ μάρκετ πάνω στο καυτό μάτι της κουζίνας; Αφήστε το μάτι να κρυώσει και έπειτα βάλτε λίγο ασετόν σε ένα πανί και καθαρίστε το μάτι.

Διαβάστε επίσης:
Smoothie κατά της κυτταρίτιδας από την Τέτα στο Πρωινούλι

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL