fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Θεραπεία μαλλιών με έλαιο αργκάν

Το έλαιο αργκάν (argan oil) παράγεται από τον καρπό του δέντρου Argania spinosa, το οποίο βρίσκεται στο Μαρόκο. Το έλαιο αργκάν, αν και είναι ένα «θαυματουργό» λάδι για το σώμα και το δέρμα μας, έχει γίνει ευρέως γνωστό για τις ιδιότητες του στα μαλλιά μας! Λέγεται αλλιώς και “υγρό χρυσάφι”, αφού μπορεί να είναι και από τα πολυτιμότερα έλαια. Η χρήση του στην κοσμετολογία γίνετε πλέον συχνότερη αφού τα οφέλη του ελαίου είναι πολλά. Κάποιες από τις ιδιότητές του είναι, να ανανεώνει τα κύτταρα, να ανακουφίζει τα εκζέματα, καταπραύνει το ερεθισμένο δέρμα και το επουλώνει, μειώνει το βάθος των ρυτίδων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην νεανική ακμή, δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα, αλλά και ενισχύει τα εύθραυστα νύχια. Πλέον το έλαιο αργκάν υπάρχει και σε λάδι μαγειρικό, το οποίο έχει και αυτό πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας! Για αυτό και εγώ σήμερα θα σας δώσω μια ολοκληρωμένη φυσική θεραπεία μαλλιών με βάση το έλαιο αργκάν.

Λάδι για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Υλικα:
30 ml έλαιο αργκάν
15ml καστορέλαιο
Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο δοχείο – μπουκάλι προσθέστε τα δύο λάδια. Είτε σε νωπά μαλλιά, πριν το στέγνωμα είτε σε στεγνά μαλλιά, βάζετε λίγη ποσότητα στα χέρια σας και απλώνετε το λάδι στις άκρες των μαλλιών σας.
Αν θέλετε να έχετε μια θεραπεία, συνολική για τα μαλλιά σας, μπορείτε πριν λουστείτε να τα περάσετε από την κορυφή μέχρι τις άκρες με το λάδι.
Βρέξτε μια πετσέτα με καυτό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας για 10 λεπτά.
Έπειτα λουστείτε όπως θα κάνατε κανονικά.

Μάσκα περιποίησης, για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Υλικά:
1 κτ.σπ ψίχα αβοκάντο
2 κτ.σπ έλαιο αργκάν
1 κτ.σπ aloe vera
Εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε ένα πλαστικό σκουφάκι και το φοράμε για 20 λεπτά. Μπορούμε να βάζουμε τη μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.

*έλαιο αργκάν: θρεπτικό, ενυδατικό, προσδίδει λάμψη, επανορθωτική και αντιγηραντική δράση
*καστορέλαιο: ενυδατικό, τονωτικό, θρέφει σε βάθος, ιδανικό για τα μαλλιά, τα μάτια και τις βλεφαρίδες

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL