fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ζεστό σπίτι με εύκολα tips!

Τα καλοριφέρ δεν ανάβουν, τα θερμαντικά σώματα ανεβάζουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε δυσθεώρητα ύψη, τα κλιματιστικά δεν ζεσταίνουν αποτελεσματικά και φυσικά δεν έχουν όλα τα σπίτια τζάκι.

Οπότε πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, για να παραμένει το σπίτι ζεστό και να μην χρειάζεται να έχουμε συνεχώς αναμμένες τις σόμπες, και τα κλιματιστικά.

1. Χρησιμοποίησε τις κουρτίνες

Δεν εννοούμε να τυλιχτείς με αυτές όταν έχει κρύο αλλά να τις ανοίγεις το πρωί όταν έχει ήλιο ώστε να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως και ζέστη. Θα σπάσει έτσι η υγρασία.  Επίσης οι χοντρές υφασμάτινες κουρτίνες περιορίζουν σημαντικά το κρύο που μπαίνει από τα παράθυρα για αυτό και όταν νυχτώνει πρέπει να τις κλείνεις αμέσως.

2. Μην σβήνεις ποτέ τελείως το καλοριφέρ

Αυτό φυσικά αφορά όσα σπίτια έχουν αυτόνομη θέρμανση (και όσους έχουν την οικονομική άνεση να βάλουν πετρέλαιο) και όχι όσα σπίτια έχουν κεντρική θέρμανση. Όταν λοιπόν έχεις όλη μέρα το θερμοστάτη στο 0 και το βράδυ το βάζεις στο 20 θα κάψεις πολύ περισσότερο πετρέλαιο για να ζεστάνεις το σπίτι. Καλό είναι να τον αφήνεις στο 15-16 ώστε μόλις πέφτει κάτω από εκεί να ανάβει και να διατηρείται μια θερμοκρασία 17-18 βαθμών στο σπίτι. Έτσι και λιγότερος χρόνος θα χρειαστεί για να ζεστάνει το σπίτι και λιγότερο πετρέλαιο θα κάψεις.

3. Στρώσε χαλιά

Καλύψτε όλα τα πατώματα με μοκέτες, φλοκάτες (που είναι στη μόδα), βαμβακερά πατάκια, μάλλινα χαλιά, ό,τι έχετε. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη του σπιτιού δεν θα διαφεύγει από το δάπεδο. Επιπλέον εσείς δεν θα παγώνετε αν περπατάτε ακόμα και με (παπούτσια ή παντόφλες) στα κρύα πλακάκια και μάρμαρα.

4. Βγάλε ό,τι έχεις μπροστά στα καλοριφέρ

Τα αντικείμενα μπροστά από τα καλοριφέρ, απορροφάνε όλη τη ζέστη από τα σώματα. Μετακίνησε τα έπιπλα και φρόντισε να μην εμποδίζει τίποτα τις πηγές θερμότητας του σπιτιού.

5. Κάνε ντους με ανοιχτή την πόρτα.

Άφησε τον ζεστό ατμό να ταξιδέψει παντού μέσα στο σπίτι και να σπάσει την παγωνιά.

6. Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο πίσω από το καλοριφέρ

Ο τοίχος πίσω από τα καλοριφέρ είναι από τα πιο ζεστά σημεία του σπιτιού, κρίμα δεν είναι να πηγαίνει τζάμπα τόση ζέστη; Για αυτό κόψε μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτου και κόλλησέ τα πίσω από τα σώματα, ώστε να αντανακλάται η ζέστη στο χώρο και να μην απορροφάται από τον τοίχο.

7. Άφησε τον φούρνο μισάνοιχτο.

Όταν τελειώσεις με το ψήσιμο του φαγητού άφησε το καπάκι ανοιχτό για 5′-10′ για να βγει η ζέστη και να απλωθεί στον χώρο. Ειδικά αν η κουζίνα είναι ενωμένη με το καθιστικό, σωθήκατε! Ο φούρνος λειτουργεί σαν αερόθερμο! Αν βέβαια έχετε παιδιά ή κατοικίδια εννοείτε πως προσπερνάτε πάραυτα αυτή τη λύση.

8. Κλείσε και μόνωσε από κάτω τις πόρτες σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε

Ακόμη και στις μικρές αποθήκες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνει χαμένη η ζέστη σε χώρους όπου δεν κάθεται κανείς.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL